Kockajte odgovorno

Online kockanje je samo zabava. Radi se o uživanju u izazovu igranja novih igara i suprotstavljanja pameti strojevima, kolegama koji se klade i djeliteljima uživo. Tu je i dodatno uzbuđenje zbog osvajanja čudnog dobitka ili jackpota. Ali važno je kockati odgovorno, a to je ono što mi ovdje u Gambling ORB-u uvijek preporučujemo.

Onog trenutka kada je vaš glavni cilj s online kockanjem osvojiti novac, trenutak je kada trebate stati i preispitati svoje prioritete. Vaš bi cilj trebao biti zabava, a ako pritom osvojite nekoliko AUD, tretirajte to kao bonus. Odgovorno kockanje znači ne trošiti novac koji si ne možete priuštiti.

Igranje online pokies igara ili casino stolnih igara izvrstan je oblik zabave. Sve dok kockate odgovorno, to je sjajan način provođenja slobodnog vremena.

Ali ako vi ili netko koga poznajete pokazuje znakove ovisnosti, morate znati što učiniti, a o tome govori ovaj članak o GamblingORB.

Još jedan oblik plaćene zabave

Još jedan oblik plaćene zabaveSve nas treba zabaviti. Sav rad i nimalo igre čine Jacka (ili Jill) dosadnim dječakom (ili djevojčicom), kako se kaže. Većina zabave u Hrvatska košta. Izlet u kino, sjedenje u operi, čak i večer u lokalnom pubu sa svojim prijateljima; svi oni koštaju, a ni klađenje na mreži se ne razlikuje.

Ono što je drugačije je to što možete osvojiti nekoliko dolara kada igrate online pokies ili blackjack, ili bilo što drugo. Upravo to uzbuđenje ili, još gore, očekivanje, može vas dovesti u nevolju. Morate znati kockati odgovorno, a ako ne možete, morate naučiti kako.

Odgovorno kockanje počinje istraživanjem

Odgovorno kockanje počinje istraživanjemNikada ne treba srljati ni u što naslijepo. Kad god isprobate nešto po prvi put, morate malo istražiti kako biste znali u što se upuštate. Ne biste, na primjer, počeli igrati blackjack da potpuno ne poznajete pravila, zar ne? Isto vrijedi i za bilo koji oblik online kockanja.

Pogledajte nekoliko hrvatski web stranica. Nemojte se registrirati ili igrati; ovo je samo istraživanje, pa ih samo provjerite. Pogledajte njihove odredbe i uvjete. Ako postoje neke riječi čije vam značenje nije poznato, poput “zahtjeva za klađenje”, na primjer, istražite te riječi posebno. Provjerite neke društvene medije i web stranice za chat povezane s kockanjem.

Postavljanje nekih ograničenja prije kockanja

Previše je lako zanijeti se trenutkom. Stoga morate postaviti neka ograničenja.

#1 Postavljanje novčanog ograničenja sesije kockanja

ograničenja prije kockanjaOgraničenje koliko ste hrvatski dolara spremni potrošiti u bilo kojoj sesiji kockanja dobro je mjesto za početak s etikom odgovornog kockanja. Trebali biste već znati koliko vam slobodnog novca ostaje nakon plaćanja računa i životnih troškova. Ovo je jedini novac koji biste trebali iskoristiti. Nikada ne pokušavajte potrošiti ono što nemate.

#2 Postavljanje vremenskog ograničenja sesije kockanja

Nakon što ste se odlučili za svoj gotovinski limit, sljedeći korak na putu ka pripremi za odgovorno kockanje je postavljanje vremenskog ograničenja za svaku online sesiju. Previše se lako zanijeti trenutkom, a što je vaša sesija dulja, to je vjerojatno da ćete potrošiti više dolara. Dakle, postavite vremensko ograničenje i pridržavajte ga se.

Kontrolirajte svoje ponašanje kada kockate

Sve je to jako dobro, počinje s dobrim namjerama. No, ako zaostaju, čim uđete u online klađenje, mogli biste se naći u nevolji. Stoga se sljedeći dio ovog GamblingORB u o učenju odgovornog kockanja usredotočuje na to da stojite uz svoje oružje.

#1 Budite oprezni s bonusima

Budite oprezni s bonusimaVećina hrvatski kockara počinje se kladiti putem interneta traženjem bonusa dobrodošlice. To je najpopularnija vrsta bonusa i sva kockarnica ih imaju za privlačenje novih igrača na svoje platforme. Navedeni su u uvjetima koji se čine vrlo velikodušnima, a igrači ih često traže i osvoje nešto novca samo da bi saznali da ne mogu povući svoje dobitke dok ne ispune uvjete za klađenje bonusa.

Ovo je klasičan primjer kada hrvatski kockar može izgubiti iz vida vremenska i novčana ograničenja koja je postavio kao dio svojih pravila odgovornog kockanja. Uzbuđenje uplaćivanja potrebnih dodatnih depozita i igranja preko njih za pristup dobicima preuzima. Ne dopusti.

#2 Razumijevanje da kuća obično pobjeđuje

Razumijevanje da kuća obično pobjeđujeSve igre klađenja na mreži, bilo da su pokies igre ili igre za stolom, imaju prednost kuće i postotak RTP (Return to Player). Najmanja prednost kuće je obično 1,5%, a to se odnosi na neke varijante blackjacka. Ako je House edge 1,5%, to znači da je RTP 98,5%. Nikada nećete vidjeti RTP od 100% ili više, što u osnovi znači da ćete dugoročno izgubiti. Razumijevanje toga ključno je za odgovorno kockanje.

Tim ovdje u Gambling ORB u u potpunosti priznaje da biste se mogli suprotstaviti trendu i dobiti u kratkom roku. Ali tijekom dulje čarolije ili tijekom mnogih sesija, izgubit ćete.

#3 Ne nasjedajte na zabludu kockara

Ne nasjedajte na zabludu kockara“Zabluda kockara” je uvjerenje da će ponavljanje okolnosti ponoviti prethodni dobitak. To je smeće. Sva propisno licencirana i regulirana hrvatska online kockarnica imaju RNG (generatore slučajnih brojeva) koji određuju ishod igara, bilo da se radi o poki igrama, kartama ili drugim stolnim igrama. Ključna riječ ovdje je “nasumično”, a razumijevanje je temeljno za učenje odgovornog kockanja.

Rječničko objašnjenje “slučajnog” je “rezultat koji se događa bez određenog cilja, razloga ili uzorka”. Platforme za online klađenje troše puno novca na neovisnu reviziju RNG-ova i potvrdu da proizvode nasumične, poštene rezultate igranja. GamblingORB potvrđuje da okolnosti koje se ponavljaju nisu ništa više od slučajnosti.

Korištenje alata za odgovorno kockanje

Ako svoj pristup odgovornom kockanju želite podići na višu razinu, možda biste trebali “formalizirati” ograničenja koja ste sami postavili pomoću alata koje nude online kockarnice koje koristite. Ovdje su neki od najpopularnijih alata.

Alat za ograničenje uloga za odgovorno kockanje

Alat za ograničenje uloga za odgovorno kockanjeOvaj alat vam omogućuje postavljanje dnevnog, tjednog ili mjesečnog ograničenja depozita. Jednom kada bude postavljena, hrvatska platforma će vas upozoriti ako pokušate prekoračiti to ograničenje. Na njega ne utječu prijenosi novca između različitih novčanika ili bilo kakva povlačenja koja biste mogli napraviti. Sva povećanja koja možda pokušate napraviti neće stupiti na snagu 7 dana, dok se sva smanjenja odmah primjenjuju.

Alat za ograničenje gubitaka

Kao što vam naš tim ovdje u Gambling ORB može reći, jurnjava za gubicima je loša vijest. To je jednostavan način povećanja vaših gubitaka. Ali s alatom za ograničenje gubitaka možete ograničiti iznos koji možete izgubiti ili prenijeti u određenom razdoblju.

Alat za odgovorno kockanje

Hhrvatski kladioničari koji imaju niz gubitaka mogu upotrijebiti ovaj alat za obustavu pristupa kasinu od 1 do 30 dana.

Ostali alati koji vam mogu pomoći u tome kako odgovorno kockati uključuju:

  • Alat za kalkulator proračuna – pomaže vam da analizirate svoje prihode i svoje izdatke kako biste došli do potencijalnog proračuna za klađenje.
  • Provjera stvarnosti – Ovaj alat uzima u obzir sve igre za pravi novac koje igrate. Djeluje na okladu. Primjenjuje se od sesije do sesije, a nakon svake sesije dobivate izvješće. Nije restriktivan – informativan je.
  • Samoprocjena odgovornog kockanja – ovo je alat koji vam postavlja brojna pitanja o vašim aktivnostima kockanja. Na temelju vaših odgovora pokazat će kockate li odgovorno ili možda imate problem.

Posljednji od dostupnih alata je alat za samoisključivanje koji je dio rasprave u nastavku.

Što biste trebali učiniti ako osjećate da ne možete prestati kockati

ne možete prestati kockatiAko osjećate da želite prestati kockati, ali imate poteškoća u tome, možda ćete morati upotrijebiti alat za samoisključivanje. To je krajnji korak za svakog Hrvatska ako se boji da ne može kockati odgovorno.

Samoisključenje, koje se također naziva i samozabrana, dobrovoljni je korak koji svaki hrvatski kockar može poduzeti. Nakon što stupi na snagu, u potpunosti isključuje igrača iz područja stranica za kockanje ili stranica za online klađenje. Sve hrvatski platforme za klađenje dužne su svojim klijentima omogućiti ovu opciju.

Postoje različiti programi samoisključivanja diljem Hrvatska. Oni rade na sličan način.

  • Odaberite platformu s koje želite biti isključeni.
  • Potpišite ugovor ili elektronički potvrdite s platformom duljinu isključenja.

GamblingORB savjetuje hrvatski igračima da dobro razmisle prije nego što aktiviraju nalog za samoisključenje. Nakon što je na snazi ​​(obično postoji 24-satno razdoblje za hlađenje), ne može se opozvati dok ne završi traženo razdoblje isključenja.

Ako mislite da vam je potrebna pomoć, evo nekoliko organizacija za podršku s kojima možete razgovarati o tome kako odgovorno kockati prije nego što donesete nepromišljenu odluku i požalite zbog toga unatrag – tvrtke poput GamCare i BeGambleAware.org. Također biste mogli pročitati vodič “Ovisnost o kockanju i problematično kockanje” na web stranici helpguide.org .

Povratak na vrh